Category Archives: Albania

Public Library Hall-Fier, Albania (WPM)

Vladimir Markku: Public Library Hall, at 11:00     Organized by World Poetry Movement   Share this!Tweet

Posted in Fier, Albania | 1 Comment

Bookshop “E Per7shme”- Tirane, Albania (WPM)

ORGANIZER: Elvana Zaimi-Tufa CONTACT: elvanaz@gmail.com   Organized by World Poetry Movement   Share this!Tweet

Posted in Tirana, Albania | 15 Comments

Tirana, Albania

ORGANIZER: Kozeta Zavalani

CONTACT: kozeta_z@hotmail.com

Coordinator for Albania, Kosove and Belgium.
International Poets and Writers “Pegasi” Albania

Sekretary General
Agron Shele
sheleagron@yahoo.com

President Internationali
Kristaq F Shabani
pegasi2003@yahoo.com

anifestimi Poetik “100 mijë poetë për ndryshim”

TIME:
Saturday, September 24 · 11:00am – 2:00pm

LOCATION:
Salla “Tefta Tashko Koço” në MTKRS, Tirana, Albania

More Info
Krijues, poete e artiste, ju ftojme te merrni pjese ne Manifestimin e madh poetik ndërkombëtar “100.000 Poete për Ndryshim” që organizohet nënjëkohesisht me 600 evente në 450 qytete e 95 shtete të botës, duke ngritur zërin lart, për një botë më të mirë, më paqësore, më tolerante, më të lirë dhe më të denjë për mbarë njerëzimin.
Ju lutemi bashkohuni ne kete evenimet, me potencialin tuaj krijues e interpretues, me poezi apo esse, sepse po hartojmë programin.
Bashkëngjitur keni një skice – ide të manifestimit.

PROGRAM I MANIFESTIMIT TË MADH POETIK PËR NJË BOTË NDRYSHE
DATË 24 SHTATOR 2011
DITA E NDRYSHIMIT ORA 11.00 – 14.00 në TIRANË, në sallën “Tefta Tashko Koco” MTKRS, nën kujdesin e Ministrit, Z. Aldo Bumçi.
Moderatore e programit, Spikerja e mirenjohur Silvana Braçe.
*
Per zhvillim te kesaj veprimtarie ju njoftojme se:
NË SALLËN KU DO TË ZVILLOHET MANIFESTIMI POETIK DO TË ORGANIZOHET NJË EKSPOZE LIBRI I AUTORËVE PJESËMARRËS NË MANIFESTIM, DHE TË POETËVE DHE SHKRIMTARËVE TË MËDHENJ TË KOMBIT, TË CILËT DO TË VENDOSIN NË KËTË EKSPOZE LIBRAT E TYRE ME OBJEKT HUMANIZMIN NJERËZOR, PAQEN UNIVERSALE, PËRPJEKJEN KUNDER LUFTËS, RESPEKTIMIN E TË DREJTËS E MIRËQENIEN NJERËZORE, PËR NJË MIRËQENIE TË PËRGJITHSHME, DUKE PROJEKTUAR POLITIKA EKONOMIKE NDRYSHE, PËR TË LUFTUAR VARFËRINË E TEJSKAJSHME, SHMANGIE TË KRIZËS EKONOMIKE DHE KRIZËS EKOLOGJIKE, LUFTË KUNDËR PLAGËVE TË RËNDA SHOQËRORE, DROGES, PROSTITUCIONIT, TRAFIKIMIT TË QENIEVE NJERËZORE…
.*EKSPOZE TË MASMEDIES, LIBRA, GAZETA E REVISTA QË CEKIN DHE TRAJTOJNË KËTË TEMË , POR QË DREJTOHEN NGA AUTORË, KRIJUES.
*EKSPOZE FIGURATIVE DHE KARRIKATURA ME KËTË OBJEKT…
*LIBRI I APELIMIT: SHËNOHET EMRI I KRIJUESIT, PJESËMARRËS NË KËTË MANIFESTIMI
*NË FILLESË TË VEPRIMTARISË RECITOHET NGA NJË AKTOR POEZIA E NË TEREZËS NË SHQIP DHE ANGLISHT, E CILA ËSHTË E EKSPOZUAR NË NJË VEND TË DUKSHËM NË SALLË…
*EKZEKUTIMI I HIMNIT KOMBETAR, RECITIME TE SHOQERUARA ME KONCERT TE SHKURTËR PIANISTIK, KËNGË TË INTERPRETUARA NGA KËNGËTARË TË SHQUAR…
*POEZI SENTENCIVE TË POETËVE: NAIM FRASHËRI, ANDON ZAKO ÇAJUPI, MIGJENI, NDRE MJEDA, GJERGJ FISHTA, FAN NOLI, ISMAIL KADARE, DRITERO AGOLLI, AZEM SHKRELI, FREDERIK RESHPJA…
1. *FJALA HYRËSE E MANIFESTIMIT: POETËT MANIFESTOJNË POETIKISHT SOT NË DITËNE 24 SHTATORIT PËR NJË BOTË NDRYSHE
2. *APELI I MADH POETIK – HUMANIA SOT DUHET TË NDRIJË SI NJË DIELL I NDRITSHËM DHE RREZATUES, SI NJË HËNË E PLOTË E MBUSHUR NË DITËT DHE NË NETËT NJERËZORE… PO A NDRIJNË_ DHE SI DUHET TË REALIZOJMË NDRIÇIMIN” E DREJTA PËR T’U SHPREHUR POETIKISHT – INTERPRETIM POEZISH NË SHQIP DHE NË ANGLISHT
ESE, FJALË URTIE , AFORIZMA, TË SHOQËRUARA KËTO ME MUZIKALITET (MELODI)…
ÇDO POET, KRIJUES PJESËMARRËS DUHET TË PËPRGATITE ME FORMËN E TIJ TË REKLAMIMIT POEZINË QË DO TË INTERPRETOJË ME KËTË OBJEKT
3. “PEACE FOR OUR TIME “ PAQE PËR KOHËN TONË-DEMOSTRIM SHPIRTI ME SENTENCA NDRYSHIMI VETIAKE OSE TE MARRA NGA NJERËZ TË MËDHENJ GJATË KOHËVE
4. KUNDER LUFTËS DHE ELIMINIMIT NJERËZOR “NJERIU VJEN NË JETË TË JETOJË BUKUR JETËN –
5. “PËR NJË BOTË ME VIRTYT” INTERPRETIM POEZISH, ESE, SKICIME, LAKONIZËM
6. “FJALA E ARTË, KËSHILLIM I MIRË” FOKUS POETI, ARTISTI , KËNGËTARI,…INTERVISTIM
7. “MENDJET E NDRITURA T’I BASHKOJMË, TË THURRIM ËNDRRA, TË KOMPOZOJMË BINDSHËM TË ARDHMEN NGA NEGATIVËT” POEZI, ESSE, KLIP, POWER POINT, PIKTURA, APEL POETIK, DANCIM POETIK… SKICIM
8. “HEKATOMB I KOHËS VRASTARE…” VRET NJERIUN, QENIEN ME TE LARTE, NËPËRKËMB TË DREJTËN.
9. JETË E KONCEPTUAR MBI MORALITET DHE PROGRES NË FOKUS KRIZA EKONOMIKE DHE EKOLOGJIKE. CITIME, URTËSI, PIKËPAMJE NRYSHESE, FILMIME
10. INTERPRETIM TË POETËVE BASHKËKOHORË ME KËTË OBJEKT TË DËRGUAR NGA INICIUESIT DHE TË PËRZGJEDHUR NGA ORGANIZATORËT
11.SHPALLJA E FITUESVE TË KONKURSIT NDËRKOMBËTAR °MUZA POETIKE PEGASI 2011°” NË TË CILIN MORËN PJESË 400 POETË NGA SHQIPËRIA DHE NGA SHUMË VENDE TË BOTËS, JURIA ME POETEË NGA BOTA- POEZIA NË ANGLISHT)
12. APELIM I PËRBASHKËT DREJTUAR ATYRE QË DREJTOJNË VENDET, VENDIN
13.DEKLARATË UNIVERSALE PËR NJË BOTË TË MENÇUR DHE NDRYSHE
14.MEMORIAL KUJTIMI MANIFESTIMI I PARË POETIK NË KËTË PËRMASË 24 SHTATOR 2011…
PËRGATITUR NGA PRESIDENCA E LIDHJES NDËRKOMBËTARE TË POETËVE , SHKRIMTARËVE DHE ARTISTËVE “PEGASI”ALBANIA, “PEGASI” KOSOVA.

Shpresojme ne bashkepunimit tuaj:
PRESIDENCA E LIDHJES NDËRKOMBËTARE E POETËVE, SHKRIMTARËVE DHE ARTISTËVE “PEGASI” ALBANIA,
Shoqata “Familja dhe Media – Fuqia per Ndryshim”

Ju lutemi, konformoni pjesemarrjen dhe jepni sugjerimet tuaja per kete eveniment, sa me pare.
DAY OF CHANGE

Saturday, September 24, 2011 at 11.00 – 14.00

In TIRANA, the capital city of Albania, to be held in room “Koco Tashko Tefta” Ministry Tourism Culture Youth and Sports, headed by KOZETA ZAVALANI W.P.S

PARTICIPATING some of the most eminent literary figures, between them and LNPSHA “Pegasus” ALBANIA and Association “Family and Media-The Power for Change” with “ALBANIA FOR AN OTHERWISE”

KEY TARGET: Making COUNTRY PUBLIC OPINION, intellectual historians walking RIGHT FOR A PROGRESSIVE DEVELOPMENT OF THE COUNTRY IN a multi planed direction FORM:
Seeing that the world has entered a severe economic crisis with serious consequences on human life, decrease the level vital to the extremities of millions of people and many others, who have extremely poor, due to the presence of corruption and inefficient policies, followed, in favor of some and not the majority, which is seen through the eyes of the stepmother, supposedly stimulating and triggered with democratic format, not giving priority to intelligence and erudition, professionalism, but militancy, the use of nepotism, the nihilism of creature previous generations and belittling their schooling emphasized methods corruption in the existing schools by making false diplomas; corner of the property by persons without the right of property ownership and creation of land Feud, “by laws and decisions of self taught ‘ for procedures, “the invasion and abnormal selling by auction and the drawing of national values and abuse their people selling these properties, who are not devout … freeze freezing intelligence and advice not to walk on the road to progressive…
So in this context, seeing the abuse of the environment, immorality and not the country’s EU entry, the long-standing dream of the Albanians, who are long exhausted during the long transition, since the introduction of the country will increase negative control.

Demonstration event will have a variety of and action.

The event with short speeches universal peace, respect for the human rights to combat the extremes of low vital for fight against economic and ecological crisis, to combat severe injuries to the other system … Poets will interpret their poems, drawings, papers prepared, laconic sense creations, satirical, satirical interpretation with songs, with songs that have themes such concerts, free calls directed with poetic appeal, poetic dances, quartets and octets recitative for a certain problem, part of their work in February to talk about these problems …. Performances by actors, which are part of ballet identify these problems, interpretation of the song, with words wisdom competitions. Materials are accompanied by short films, POWER POINT …. Ranting, groups, actors and creative interpretations of parts of short dramatic scenes short their monologues, stories…. Concerts with such themes will take place in universities, institutes … artists, painters, caricaturists will open an exhibition with the theme of change with some works …
We vended visible poems will be displayed in this character getting their permission to display the relevant authorities …. In some places visible to poetry recited by poets …
…. Take part with your creations, you know the poets of the World …
entering it about poets representatives of different countries.

 

 

Share this!
Posted in Tirana, Albania | 17 Comments

Gjirokaster, Albania

ORGANIZER: Kristaq Shabani

CONTACT: Pegasi2003@yahoo.com

 

 

 

 

Coordinator for Albania, Kosove and Belgium.
International Poets and Writers “Pegasi” Albania

President Internationali
Kristaq F Shabani
pegasi2003@yahoo.com

Sekretary General
Agron Shele
sheleagron@yahoo.com

 

 

Share this!
Posted in Gjirokaster, Albania | 4 Comments

Fier, Albania

ORGANIZER: Dr Enertin Dheskali

CONTACT: e.dheskali@yahoo.com OR  enertin.dheskali@yahoo.com

Coordinator for Albania, Kosove and Belgium.
International Poets and Writers “Pegasi” Albania

Sekretary General
Agron Shele
sheleagron@yahoo.com

President Internationali
Kristaq F Shabani
pegasi2003@yahoo.com

Share this!
Posted in Fier, Albania | 1 Comment